Project Description

This customer wanted more room to sit outside without being cold, so she wanted something that would capture the sun. That’s not always an easy task with the British weather! Unfortunately there is no sun on the side of the building where a conservatory would naturally sit.

We had to design something that would capture the sunlight on the sunny side of the house. We came up with the idea to turn her conservatory around the corner of the building so that she could sit in an area where the sun would shine! However we also had to design it so that it was in keeping with the rest of the private estate. Therefore, we gable fronted it to match the pitch of the house roof and used reclaimed stone for the conservatory walls. The finished conservatory now provides a practical “Sun Room” and is still in harmony with the surrounding area.

A happy customer AND happy neighbours!